top of page
szemoldok-tetovalas.jpg

Szemöldöktetoválás

A szépség az egyedi részletekben rejlk

A technikáról

Számos csodálatosan szép technika létezik, melyekkel gyönyörű és igazán természetes hatást lehet elérni.

De mi bújik a technika mögött? -Természetesen tudás, megfelelő professzionális gépek, eszközök és rendkívül fejlett, profi pigmentek és még egy fontos dolog: A vendégeim igénye és ugyan rövid idő alatt, de a lehető legjobban megismerni, hogy ne csupán a külsőhöz, hanem a természetükhöz is passzoljon. Hiszen a természetes attól is természetes, hogy a természetünkhöz is illeszkedik.

Egy igazán szép szemöldök az egész arcunkat meghatározza pozitív értelemben. Talán olvashatta, vagy halhatta már, hogy egy szemöldök az arcunk kerete, vállfája. Ha az nem előnyös, sajnos a szépség sem mutatkozik meg igazán.

Szemöldöktetoválás során nem az arcot kell megváltoztatni, hanem a szépséget kiemelni, de való igaz, hogy olykor megváltozik a tekintet, hiszen egy helytelenül nőtt szemöldök helyett egy új, szép forma akár valóban átváltoztatja az arcot, de csupán pozitív értelemben. Sok idősebb Hölgy fiatalodott meg, egy igazi anti-aging hatást is el tudunk vele érni. Minden korosztálynak ideális, hiszen a jelenlegi technikáknak és pigmenteknek köszönhet szabályosan varázsolni lehet.

 

Milyen szemöldöktetoválási technikák közül választhat?

Szálazott szemöldök esetén extra vékony, realisztikus szálakkal alkotom meg az Ön arcához és természetéhez illő szemöldököt.

 

Púderes technikák esetén van lehetőség egy igazán lágy, finoman pigmentált szemöldök elkészítéséhez és ezt fokozva lehet erősebb púderezéssel, akár egy sminkeltebb hatással is kiemelni azt.

Sok fantázia néven szerepelnek technikák, amik tapasztalataim alapján megzavarják a nézelődő, keresgélő vendégeket, így én ezt igyekszem leegyszerűsíteni, illetve értelmezni, hogy érthető legyen.

Soft powder, azaz a nevéből következtetve egy lágy púder technikát kell érteni.

 

Make up effect, vagy kedveltebb nevén Russian style azoknak ajánlott, akiknek jól áll a picit vastagabb, sminkeltebb hatás. Kedvelt hatás a Kim Kardashian style, aki valóban nagyon profi módszerrel emeli ki a szemöldökét. Természetesen nem minden erősebb púdernek kell Kim Kardashian féle szemöldöknek lennie, hiszen mindenkinek a saját karakteréhez kell illeszkednie.

Vegyes technika, melynél vegyítem a technikákat, a szálasat a púderrel, így egyszerre púderes és szálas is.

 

Fontos kiemelni, hogy egyik technika sem természetellenes, hiszen mindenkinek más a karaktere, más áll jól, így nem létezik nálam az a fogalom, hogy szép vagy nem szép, mert ez nagyon szubjektív.

Hogyan készül?

Minden tetoválást egy alapos letisztítással, majd fertőtlenítéssel kezdem. Ezután előérzéstelenítem a tetovált területet egy erre a célra kifejlesztett krémmel. Következő lépés a tervezés, amit minden vendégemmel tükör előtt ellenőrzünk és amikor már kigyönyörködtük magunkat, illetve esetleg korrigálunk még rajta, ha igény és szükség van rá majd elindul a kivitelezés.

A szemöldök elkészülése után picit erősebb hatásra kell számítani, illetve egy picit vastagabbnak is tűnhet a tervezéshez képest, amit már az elején mindig mindenkinek elmondok. Ez teljesen normális eset, hiszen a bőr némileg megduzzad, illetve a pigmentek még a bőrfelületen vannak, ami a varr leesése után már sokkal világosabb lesz. Fontos tudni viszont, hogy a teljes színt a tetoválás után körülbelül 3-4 hétre várhatjuk, mert ekkor fog a bőrfelület olyannyira meggyógyulni, hogy a bevitt pigment tud érvényesülni.

 

Mennyi időt vesz igénybe?

A szemöldöktetoválás körülbelül 2 órát vesz igénybe.

 

Mennyi ideig tartós?

 

Tartóssága függ a technikától és az erősségétől. Minél finomabb, lágyabb technikát alkalmazok és ezt még világosabb színnel is teszem, annál rövidebb ideig tart a bőrben. Átlag tartósság viszont 1-1,5 év, amikor is nem kopott ki teljes mértékben a pigment, hanem a színt frissíteni szükséges, ugyanis ilyenkor már nem olyan élénk. Amennyiben valaki nem foglalkozik vele, nem szeretné újra tetováltatni, úgy az évek alatt, akár 2 éven belül is teljesen eltűnhet a pigment a bőréből.

bottom of page