top of page
ajak-tetovalas.jpg

Ajaktetoválás

A szépség az egyedi részletekben rejlk

A technikáról

Mostani technológiának és a professzionális, gyönyörű pigment választéknak köszönhetően ma már csodálatosan szép formát és hatást tudunk elérni. Nem kell tartani a túl erős vonalas kontúrtól, vagy hogy természetellenesnek fog hatni. Ezeket a gondolatokat nyugodtan elfelejtheti, mert minden eddigit felülmúlva gyönyörű szép természetes hatású ajkakat lehet a szó teljes értelmében: varázsolni.

Satírozott ajaktetoválás-Természetes telt hatás

Túl vékony, keskeny, vagy aszimmetrikus az ajka? Kontúr hiányossága van, hajlamos a herpeszre, vagy műtét-sérülés miatt elveszítette ajka egyenletességét-szép formáját? Vagy egyszerűen csak a kor előre haladtával elveszítette a szép, telt formáját?

Nos, mindezek miatt érdemes ajaktetoválást választani…

 

Fél, vagy teljes satírozás?

Ezt az esetleges dilemmát annyival leegyszerűsítem, hogy csupán egy kérdéssel könnyű dönteni. Vékony, vagy telt az ajka?

Ha teltebb ajakkal rendelkezik, akkor a fél satírozással is egy nagyon szép hatást tudok elérni, hiszen van hely, ahol ezt szép átmenettel alkalmazni tudom. Amennyiben vékony, keskeny ajka van, abban az esetben a teljes pigmentálást fogom ajánlani, mert ezzel fogok tudni igazán szép eredményt elérni.

 

Hogyan készül?

Minden sminktetoválást egy alapos, többszöri letisztítással és fertőtlenítéssel kezdem, majd utána a fájdalom elkerülése érdekében előérzéstelenítem a területet, hogy a kellemetlenséget minimalizáljam. Egy alapos és pontos formatervezéssel kezdem egy erre kifejezetten alkalmas sminktetováló előrajzoló ceruzával. A kívánt színt már az elején, vagy előzetes konzultáció alkalmával megbeszéljük (akár mutathat ceruzát, rúzst, ajakápolót, képet) , míg a jelölést-tervezést egy intenzívebb színnel végzem, hogy a szép forma a kezdeti kontúr jelölésnél tökéletesen látható legyen. Ezután minden kedves Vendégemmel ellenőrzöm a formát és egy mosollyal együtt megnézzük, hogy tetszik-e a forma. Ha mindketten szépnek látjuk, akkor elindulhat a munkafolyamat, melyet egy nagyon lágy kontúrvonal jelöléssel indítom és ezután kívülről befelé haladva végzem a satírozást. Tetoválás közben is szoktam némi érzéstelenítőt alkalmazni a kellemetlenség csökkentése érdekében. Az ajaktetoválás mára már nem fájdalmas, ettől nem kell tartania.

Mennyi ideig tart elkészíteni?

Az ajakpigmentációnál minden vendégünkre 3 órát szánunk, mert fontosnak tartom a minőségi időt és ebbe bele tartozik egy kellemes beszélgetés is, hogy minél jobban megismerhessem, hiszen ez egy tökéletes eredmény elkészítéséhez elengedhetetlen. Egy ilyen munkafolyamatot nem lehet szalagon végezni és kapkodni, inkább töltsünk el több időt, mintsem félreértsük egymást.

 

Mivel tud felkészülni, mi van, ha herpeszre hajlamos?

Akinek volt már herpesze (nem csupán ajakherpesz), azoknak a herpesz vírus a szervezetükben van, így sajnos egy ilyen beavatkozás hatására valóban kialakulhat, de van rá mód, amivel ezt kizárhatjuk.

Minden ilyen vendégünknek ajánljuk a Herpesin, vagy Telviran tabletta szedését a tetoválás előtt 4-5 nappal, amit a háziorvosával tud feliratni, mivel vényköteles. Ezzel a prevencióval tulajdonképpen kizárhatjuk azt, hogy a tetoválás hatására kialakuljon. Amennyiben soha nem volt herpesze mondhatni biztonságban van, de nem állíthatom 100%-ra, hogy nem lehetséges, hiszen a testünk nagyon összetett. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit vállal be..én minden esetben ajánlom megelőzésképp a gyógyszer szedését, de természetesen van lehetőség alternatív megoldásra is, magas C-vitamin kúra minden esetben jó hatással van. Nem azt jelenti, hogy ha tetováltat, akkor herpesze lesz, mert sok vendégem volt, akinek nem volt és nem is alakult ki, de sajnos nem tudok felelősséget vállalni arra, ha kialakul.

Ajaktetoválásra felkészülni azzal tud, ha vigyáz a bőrére, hidratálja minél jobban az ajkát és szervezetét, lehetőség szerint menstruáció első két napjában ne jöjjön.

 

Szükséges a korrekció?

Korrekciót minden általam végzett tetoválás esetén garanciaként biztosítok a tökéletes eredmény érdekében, melyet a tetoválás után minimum 6 héttel, maximum 3 hónapon belül használhat fel. A tetoválás ára 1db korrigálást tartalmaz, minden további korrekció egy minimális költséggel jár. Érdemes a korrekció időpontot egyidőben egyeztetni a bejelentkezés alkalmával.

 

Mennyi ideig tartós az ajaktetoválás?

Az ajakpigmentáció erősségtől és a szín élénkségétől függően 2-4 évig biztosan szép, ezután érdemes felfrissíteni a színt, vagy akár módosítani is könnyedén lehetséges egy naturális szín esetén.

A szín kikophat teljesen egy nude hatás esetén, ha többet nem frissíti fel.

 

Menstruáció, várandóság, szoptatás esetén érdemes belevágnia?

Menstruáció esetén csak az első két napot nem ajánlom, mert ilyenkor szenzitívebb egy nő teste és vérzékenyebbé is válik, a többi napokon általánosan nem szokott problémát okozni. Várandóság esetén mondhatom többes számban, hogy nem szeretünk kismamát tetoválni, mert semmit nem szeretnénk kockáztatni, illetve a szoptatás ideje alatt az első fél évben szintén nem tetoválunk. Amennyiben már nagyobb a gyermek, de még szopik nyugodtan lehet jelentkezni.

Mindenképp érdemes olyan időszakban tetováltatni, amikor kényelmesen, nyugodtan vállalhatjuk, nincs kockázat.

 

Gyógyszerek szedése, pajzsmirigy, autoimmun betegségek

Nos, ezek mindegyike összetett, hiszen nem mindegy milyen gyógyszert és mire szed, illetve a pajzsmirigy, autoimmun probléma milyensége is változó. Mivel nem vagyok orvos és nem dönthetek egy ember egészségi állapotáról, így minden vendégemet megkérem, hogy konzultájon az orvosával, amennyiben komolyabb betegség-probléma áll fenn.

Manapság sajnos sok Nőnek van valamilyen ilyen jellegű problémája. Tapasztalataim alapján nincs az orvosoknak ellenvetésük, de azért érdemes erről véleményüket kérdezni, így mindenki nyugodtabb. Ilyen jellegű probléma esetén soha senkinél semmilyen probléma nem jelentkezett a tetoválás alatt. Legrosszabb eshetőség az, hogy a tetoválás hamarabb kopik ki az átlagnál.

 

Minden tetoválást egészséges vendégen végzem el, így kérném, ha bármilyen betegséget észlel akkor azt mihamarabb jelezze és nézünk másik időpontot.

bottom of page