top of page
szemhej-tetovalas.jpg

Szemhéjtetoválás

A szépség az egyedi részletekben rejlk.

A technikáról

Szemhéj tetoválás esetén ma már kevesen választják a klasszikus tusvonal hatást. Ezzel abszolút egyetértek, mert egyrészt nem igazán divat, illetve állandón azt hordani nem biztos, hogy jó választás. Tapasztalataim is azt mutatják, mivel rengeteg nővel találkozom és sokuknak már volt tusvonal tetoválva, hogy az ami valaha jól állt az most jelenleg már előnytelen. Mivel a bőrünk sajnos megereszkedik a korunk előrehaladtával, így a szemhéj is ereszkedésnek indul, ami bezárja a tekintetet és a valaha szépen elkészített vonal egyrészt nem fog érvényesülni, másrészt a klasszikusabb kihúzott formája kifejezetten előnytelenné alakul. Nagyon fontos, hogy egy tetoválást úgy tervezzünk, hogy bele kell kalkulálni a jövőt. Ne csupán most legyen szép, hanem a későbbiekben is.

Szemhéj tetoválásnál tudni kell, hogy a szemöldökkel ellentétben sokkal tovább tartja meg a bőr, sőt akár egy vastagabb vonal az ki sem kopik, csak picit mattabb-fakóbb árnyalatra változik. Személyes kedvencem a szempillasűrítés és az enyhe füstös hatás, mert ez egy nagyon szép, diszkrét és elegáns hatást ad, ami smink nélkül is kellemes, nincs tetoválás hatása.

Természetesen, ha valakinek valóban a tusvonal áll jól és láthatóan évek múlva is szép lesz vele a tekintete, akkor nagyon szívesen készítek tusvonalat is.

Minden szemforma más, mindig ehhez igazítom a tetoválást, hogy szép tekintete legyen.

 

Hogyan készül?

Mint a többi tetoválásnál itt is egy többszöri, alapos letisztítással kezdem, amit fertőtlenítéssel folytatok. Mivel rendkívül fontos a szempillák között is alaposan tisztítani és fertőtleníteni, így minden vendégünket megkérjük, hogy aznap minimális sminket készítsen, ha lehet aznap inkább a szemét ne is sminkelje. Ha előtte dolgozott, vagy fontos programja volt, akkor természetesen megértem, hogy erre nem tudott figyelni, csak az átlagnál tovább tart a tisztítás.

A szemhéj egy igen érzékeny terület, amit nagyon óvatosan kezelek, de tartani nem kell tőle, mert semmi baj nem történik. Természetesen érzéstelenítőt használok a kellemetlenség csökkentése érdekében. 

Füstös hatásnál minden esetben felsminkelem a tervet erre a célra kifejlesztett rajzoló ceruzával, amit közösen leellenőrzünk tükörben. Amennyiben tetszik, akkor lassan-óvatosan elkezdem a tetoválást. A tetoválás végén picit lenyugtatom a szemet, hogy kényelmesebb legyen kinyitni és utána vezetni, közlekedni.

 

Mennyire befolyásol a látásban és közlekedésben?

Mondhatni semennyire sem. Eddigi tapasztalataim alapján minden vendégem tökéletesen látott, haza tudott vezetni, nem volt semmilyen kellemetlenség. Amennyiben szemüveges és hord kontaktlencsét kérem mindenképp hozzon magával tartót és szemüveget, mert a lencsét aznap és másnap nem használhatja.

FONTOS: Tetoválás előtt a lencsét mindenképpen ki kell szednie!

 

Mennyi idő alatt gyógyul meg?

A szemhéj tetoválás utáni két napban a szemhéj általában enyhén duzzadt, de volt, akinek picit duzzadtabb volt. Érdemes ezzel számolni, hiszen egy szenzitív területről van szó. Látásban, közlekedésben nem okoz kellemetlenséget, főként a reggeli órákban erősebb a duzzanat. Tanácsolni szoktam, hogy a tetoválást követő pár napban munkán kívül otthon pihentessük a szemet, hogy mihamarabb szépen gyógyuljon.

 

Mit TILOS csinálni szemhéj tetoválás után?

 

Rendkívül fontos, hogy TILOS a szemhez nyúlni aznap, amikor elkészül, illetve másnap se nyúlkáljunk hozzá kézzel. Ezek reflexből mozdulatok, így sokszor elmondom a tetoválás alatt és után is. Ne piszkáljuk, ne vakarjuk és semmiképp se tegyünk rá jeget, vagy borogatást, mert azzal csak ronthatunk. Tilos sportolni amíg a varr le nem esik róla, mert lassabban fog gyógyulni, ha nem figyel rá, akkor kötőhártya gyulladást is kaphat.

Tilos sminkelni a varr leeséséig, de természetesen arcunkat és más területet egész nyugodtan, de a szemére semmilyen terméket, még natúr kozmetikumot se kenjen. Amennyiben szükséges az általam kapott utóápoló terméket szabad csak használni. Tetoválás után 3 hétig ne rakasson műszempillát, illetve a tetoválás előtt szedesse le, vagy növessze le, különben nem tudok tetoválni.

 

Mivel tisztítható?

Sima vizes-nyirkos vattakorong és Octenisept fertőtlenítő. Mindenképpen alkoholmentes bőr- és nyálkahártya fertőtlenítőt fújhat egy keveset a vattakorongra és azzal óvatosan, nyomkodó technikával tisztítsa reggel és este. Ha nagyon piros és duzzadt főzhet kamillateát, amit kihűlt állapotában óvatosan nyomkodó technikával pár percig nyugtathatja a kezelt területet. Ha érzékeny a kamillára, akkor csap-hideg, maximum hűtött hideg nyirkos vattakoronggal végezheti, de semmiképpen sem jéghideggel.

 

Melyik legyen előbb? Szemhéjplasztika vagy a szemhéj tetoválás?

 

Amennyiben tervez szemhéjplasztikát azt előbb csináltassa és utána tervezzünk egy szép tetoválást, mert sokkal szebb lesz a végeredmény, -20 év is akár. Nem minden esetben történik így, mert a szempillasűrítést alapvetően lehet előtte is, hiszen az nem változtatja meg a szemformát. Mindenképp személyesen, vagy nagyon jó minőségű fotót küldjön smink nélkül és úgy konzultáljunk erről, ha ilyen tervei vannak.

 

Minden érdeklődőnek szeretném felhívni a figyelmét, hogy minden esetben csak egészséges szemet tetoválok, ha bármilyen komolyabb szembetegsége van, vagy műtötték azt személyesen kell megbeszélnünk, hogy mikor lehetséges, vagy egyáltalán lehet e tetoválni.

bottom of page