top of page

LÉZERES TESTKEZELÉSEK

Lézeres tetoválás eltávolítás és carbon peeling

9C51A57A5ACE42D885A18242EC9305E2 (1).jpg

Q kapcsolt Yag lézer

Három szűrőt tartalmazó tetoválás eltávolító lézer gép, mely tetoválás eltávolításra, carbon peeling kezelésre (pórus összehúzásra, zsíros bőr kezelésére, kollagén termelődésre) valamint körömgomba kezelésre-megszűntetésére is használatos. Problémás bőr kezelésénél, Carbon-gél segítségével történik a kezelés, mely speciális felületes spektrumú szűrővel végzendő.

Lézeres tetoválás eltávolítás

A tetoválások lézeres eltávolítása az egyik legismertebb eljárás. Ehhez a kezeléshez a ma ismert leghatékonyabb és legbiztonságosabb berendezést, a Q-kapcsolt Nd-YAG lézer készüléket használjuk, mely képes nagyobb színspektrumok eltávolítására is. A lézer fényenergiája különböző festékekre különbözően hat.

 

Egyes (anilin) festékekben a kettős kötéseket bontja a nagy energiájú fénysugár, ezáltal a festék színtelenné válik. Más hosszabb molekulájú festékeket pedig fragmentál (feldarabol), így a fehérvérsejtek számára hozzáférhetővé téve azok távolítják el a szervezetből a festék maradványokat.  Eredményesen távolítják el a fekete, kék, bíbor és a piros festékkel készült tetoválásokat, de hatékonyak a sárga és a zöld színek esetében is. A fekete színű tetoválás távolítható el a legkönnyebben.

 

A lézersugár képes a bőr legmélyebb rétegeiben ülő festékszemcsékig eljutni. A festékszemcsék elnyelik a fényenergiát, ami szétrobbantja őket, majd a kisebb méretű festékszemcséket már be tudják kebelezni a falósejtek, melyek segítségével a festék lassan kiürül a szervezetből, ezáltal a pigment sűrűség gyengül, a tetoválás halványodik, és végül 3-8 kezelés során eltűnik. A festékanyag lépésről lépésre történő semlegesítésével a bőrt érintetlenül hagyva, hegmentesen tudjuk elvégezni a beavatkozást.

 

Kezelések száma:

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges. A szükséges kezelések számát a tetoválás elhelyezkedése, mélysége, kora és színe alapján tudjuk meghatározni. A lézersugár először a felszíni festékrétegen tudja kifejteni hatását, és e kezelést követően körülbelül 3-4 hét várakozási idő elteltével tűnik el a szétrobbantott pigment. Ezt követően regenerálódik a bőr, majd csak aztán kerülhet sor az újabb kezelésre, amikor már mélyebbre hatol a lézer, majd ismételten pár hét alatt szívódik fel a kezelt festékmennyiség.

Lézeres tetoválás előtt:

Javasoljuk, hogy lézer kezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon! Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű embereken, akiknek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben. Kisebb energiával lehet csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy részét a bőr is felveszi. Amennyiben van lehetőség a kezelendő festékmintán próbakezelés végezhető, amikor látható a lézer és a pigment kölcsönhatása, így előre látható a kezelés várható eredménye, még annak megkezdése előtt. A kezelés időpontját úgy érdemes tervezni, hogy utána otthonában legyen lehetőség 1-2 óráig a kezelt terület jegelésére! Ha tetoválása olyan területen volt, ami nem fedhető ruházattal, akkor ne tervezzen a kezelés után társasági programot! A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb lehet a környező bőr színénél.

A kezelést követően:

 

Szinte azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez egy felületi, kicsi fedőkötéssel. Átmenetileg ellenjavallat a kezelés terhesség, akut betegség, lázas állapot esetén. A kezelés eredménye a megfelelő számú és rendszeres beavatkozástól függ és az utolsó kezelés után 1-3 hónappal lesz teljes. A hegmentes, lézeres tetoválás eltávolítás lehetővé teszi a hölgyek és urak részéről, hogy a tetoválás takarása nélkül jelenhessenek meg a számukra fontos eseményeken ismét, amit korábban nem tudtak megtenni. A kezelés visszaadja számukra az öltözködés és a megjelenés szabadságát.

Fájdalom-érzéstelenítés:

A lézer kezelés nem feltétlenül igényel érzéstelenítést, főleg kicsi tetoválások esetén minimális fájdalommal jár. Amennyiben Ön érzékenyebb a fájdalomra, akkor természetesen alkalmazunk helyi fájdalomcsillapítást.

Mellékhatások:

A tetoválás lézeres kezelésének, mint minden más beavatkozásnak lehetnek még ideális körülmények között is komplikációi. Átmeneti felhólyagosodás, zsibbadtság, duzzanat, elszíneződés és égő érzés jelentkezhet a kezelés helyén, amit ha nem védünk körültekintően, és nem tartjuk be az előírtakat, felülfertőződhet. Nem kellő fényvédelem esetén a kezelt terület pigmentálódása is kialakulhat.

Kezelési idő: 1

 

0-30 perc, függ a tetoválás nagyságától!

Carbon peeling lézerfény segítsége

A szén peeling hatékonysága:

A lézersugár érzékenyen hat a bőrre, gyengéden hámozza le epidermális sejtek holtrétegeit, és baktériumölő hatást fejt ki. Az eljárás eredményeképpen a bőrben előforduló anyagcsere folyamatok, beleértve a lipid anyagcserét is, helyreállnak. Ezenkívül a szénhámlás hatékonyan csökkenti a kiterjesztett pórusokat, serkenti a regeneráló folyamatokat a sejtekben mélyen, hozzájárulva a kollagén és az elasztin rostok előállításához, ami általános bőrfiatalításhoz, finom ráncok simításához és a bőr egészének javulásához vezet. A baktericid hatás miatt a lézersugár hátrányosan befolyásolja a feltételesen patogén mikroorganizmusokat, amelyek általában a bőrfelszínen élnek, a faggyúmirigyek és a verejtékmirigyek, hatékonyan kezelik az akne és a különböző bőrgyulladásos megbetegedéseket, kiküszöbölik a betegség okait közvetlenül, és nem a következményeket. Ennek eredményeképpen a bőr fiatal, friss és virágzó megjelenésűvé válik, és valóban egészségesnek tűnik. A kezelés fájdalommentes, gyors és már a második alkalom után látványos eredményt hoz.

 

  1. A bőr faggyútermelése csökken.

  2. A pórusok összehúzódnak.

  3. Bőrünk tónusossá, feszesé válik.

  4. A lézerfény elpusztítja a gyulladásos aknékat okozó baktériumokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket, kisimítja, bársonyos tapintásúvá teszi a bőrt.

 

A tartós eredmény érdekében egy 3 alkalomból álló (heti egy alkalom) kezeléssorozatot javasolunk, amelyet célszerű 2-3 havonta fenntartó kezelésekkel megerősíteni.

 

 

A kezelésről és utókezelésről:

A kezelés előtt bőrtípusnak megfelelő arctejjel és tonikkal történő lemosása után a már említett carbon-krémet felkenjük a kezelendő területre és biztonsági intézkedések mellett megkezdjük a kezelést.

A lézeres kezelés maximum 20-30 perc. A kezelés után nyugtató pakolást vagy szérumot (bőrnek megfelelően) helyezünk fel, majd fényvédő krémet rakunk a kezelt területre befejezésként.

A kezelés fájdalommentes, gyors és 6 kezelés után –heti rendszerességgel, folyamatosan látványosan javuló bőrt kapunk. A kezelést úgymond. fenntartó kezelésekkel (2-3 havonta) érdemes megerősíteni.

 

Gyulladásos folyamatoknál:

3-4 kezelés után megakadályozza új aknék, komedók képződését és a meglévő gyulladásokat is normalizálja. További kezeléseknél folyamatos a bőr átváltozása, mindenféle további kozmetikai kezelések hatásosabbá válnak.

Anti-aging kezeléseknél:

Már az első alkalom után is érezni az általánosan feszesebb bőr hatását, száraz bőr miatt kialakuló felületi ráncok már ekkor eltűnnek, vagy finomódnak, a bőr felszívó képessége megnő, ezáltal nagyobb mennyiségű hatóanyagok (ampullák, szérumok) jobban hasznosulnak és gyors nagy változást képes eredményezni.

Körömgomba kezelés

A Q-kapcsolt Nd Yag Tetoválás eltávolító lézer sajátos, csírátlanító és mátrix sejt osztódást segítő hatása ismeretes. A kozmetikai iparban a körömgomba makacs elváltozás, melyet egy igen hatásos, kívülről jövő inger a lézerfény-nyaláb-mely klinikailag leghatásosabb és gyógyszermentes megoldások egyike.

A 900-1064nm-es tartományban ható, a profundális mély subcutis régiót érintő rövid impulzus alatt leadott fénynyaláb, megszűnteti a gomba anyagcsere-folyamatait és a kezelések során teljesen inaktívvá teszi a kezelt testrészen a körömgombát. Emellett pedig egy erős sejtosztódást is előirányoz a beteg részen, mely következtében gyorsabb lenövés következik be.

Hatásmechanizmus:

A lézerfény gombakultúra -ölő és fertőtlenítő hatását, olyan prózai következtetést magyarázza, ami a következő:

-a fertőzött területek oxidációja magasabb a környező ép területektől, a gyorsan a másodperc 9 milliomod része alatt (nanoszekumdomos lézer jellemzők) bekövetkező lézer-invazívitás bizonyítottan termokoagulálja a magasabb oxidációs számú fertőzött gombakultúrát. Az összeadódó hőtartomány hosszútávú végzetes anyagcsere-növekedést és azonnali fertőtlenítő hatást eredményez a területen, továbbá eredményesen befolyásolja a köröm mátrix proliferációját. A lézerfény szelektív eddigi tanulmányok alapján nem sérülnek az ép területek.

Csupán 10 percet vesz igénybe!

Az új lézeres kezelés azonban nagyjából 15 cm távolságból juttatja az energiasugarakat a lábujj körmére, és az intenzív fény segítségével elpusztítja a gombás sejteket. A hideg lézeres eljárásnak köszönhetően mindez fájdalommentes, és semmiféle mellékhatással nem jár, ráadásul mindössze tíz percet vesz igénybe.

 

Ellenjavallatok:

 

  1. Fokozott fényérzékenység (allergia)

  2. fényérzékenyítő gyógyszerek (masszív szedése) például retinoidok, barbiturátok, béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők) esetén

  3. Onkológiai jellegű betegségek esetén

  4. Műtétek után

  5. Krónikus betegség esetén

  6. Terhesség ideje alatt

bottom of page