top of page

LÉZERES TESTKEZELÉSEK

Lézeres tetoválás eltávolítás és carbon peeling

9C51A57A5ACE42D885A18242EC9305E2 (1).jpg

Q kapcsolt Yag lézer

Három szűrőt tartalmazó tetoválás eltávolító lézer gép, mely tetoválás eltávolításra, carbon peeling kezelésre (pórus összehúzásra, zsíros bőr kezelésére, kollagén termelődésre) valamint körömgomba kezelésre-megszűntetésére is használatos. Problémás bőr kezelésénél, Carbon-gél segítségével történik a kezelés, mely speciális felületes spektrumú szűrővel végzendő.

Lézeres tetoválás eltávolítás

A tetoválások lézeres eltávolítása az egyik legismertebb eljárás. Ehhez a kezeléshez a ma ismert leghatékonyabb és legbiztonságosabb berendezést, a Q-kapcsolt Nd-YAG lézer készüléket használjuk, mely képes nagyobb színspektrumok eltávolítására is. A lézer fényenergiája különböző festékekre különbözően hat.

 

Egyes (anilin) festékekben a kettős kötéseket bontja a nagy energiájú fénysugár, ezáltal a festék színtelenné válik. Más hosszabb molekulájú festékeket pedig fragmentál (feldarabol), így a fehérvérsejtek számára hozzáférhetővé téve azok távolítják el a szervezetből a festék maradványokat.  Eredményesen távolítják el a fekete, kék, bíbor és a piros festékkel készült tetoválásokat, de hatékonyak a sárga és a zöld színek esetében is. A fekete színű tetoválás távolítható el a legkönnyebben.

 

A lézersugár képes a bőr legmélyebb rétegeiben ülő festékszemcsékig eljutni. A festékszemcsék elnyelik a fényenergiát, ami szétrobbantja őket, majd a kisebb méretű festékszemcséket már be tudják kebelezni a falósejtek, melyek segítségével a festék lassan kiürül a szervezetből, ezáltal a pigment sűrűség gyengül, a tetoválás halványodik, és végül 3-8 kezelés során eltűnik. A festékanyag lépésről lépésre történő semlegesítésével a bőrt érintetlenül hagyva, hegmentesen tudjuk elvégezni a beavatkozást.

 

Kezelések száma:

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges. A szükséges kezelések számát a tetoválás elhelyezkedése, mélysége, kora és színe alapján tudjuk meghatározni. A lézersugár először a felszíni festékrétegen tudja kifejteni hatását, és e kezelést követően körülbelül 3-4 hét várakozási idő elteltével tűnik el a szétrobbantott pigment. Ezt követően regenerálódik a bőr, majd csak aztán kerülhet sor az újabb kezelésre, amikor már mélyebbre hatol a lézer, majd ismételten pár hét alatt szívódik fel a kezelt festékmennyiség.

Lézeres tetoválás előtt:

Javasoljuk, hogy lézer kezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon! Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű embereken, akiknek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben. Kisebb energiával lehet csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy részét a bőr is felveszi. Amennyiben van lehetőség a kezelendő festékmintán próbakezelés végezhető, amikor látható a lézer és a pigment kölcsönhatása, így előre látható a kezelés várható eredménye, még annak megkezdése előtt. A kezelés időpontját úgy érdemes tervezni, hogy utána otthonában legyen lehetőség 1-2 óráig a kezelt terület jegelésére! Ha tetoválása olyan területen volt, ami nem fedhető ruházattal, akkor ne tervezzen a kezelés után társasági programot! A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb lehet a környező bőr színénél.

A kezelést követően:

 

Szinte azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez egy felületi, kicsi fedőkötéssel. Átmenetileg ellenjavallat a kezelés terhesség, akut betegség, lázas állapot esetén. A kezelés eredménye a megfelelő számú és rendszeres beavatkozástól függ és az utolsó kezelés után 1-3 hónappal lesz teljes. A hegmentes, lézeres tetoválás eltávolítás lehetővé teszi a hölgyek és urak részéről, hogy a tetoválás takarása nélkül jelenhessenek meg a számukra fontos eseményeken ismét, amit korábban nem tudtak megtenni. A kezelés visszaadja számukra az öltözködés és a megjelenés szabadságát.

Fájdalom-érzéstelenítés:

A lézer kezelés nem feltétlenül igényel érzéstelenítést, főleg kicsi tetoválások esetén minimális fájdalommal jár. Amennyiben Ön érzékenyebb a fájdalomra, akkor természetesen alkalmazunk helyi fájdalomcsillapítást.

Mellékhatások:

A tetoválás lézeres kezelésének, mint minden más beavatkozásnak lehetnek még ideális körülmények között is komplikációi. Átmeneti felhólyagosodás, zsibbadtság, duzzanat, elszíneződés és égő érzés jelentkezhet a kezelés helyén, amit ha nem védünk körültekintően, és nem tartjuk be az előírtakat, felülfertőződhet. Nem kellő fényvédelem esetén a kezelt terület pigmentálódása is kialakulhat.

Kezelési idő: 1

 

0-30 perc, függ a tetoválás nagyságától!

Carbon peeling lézerfény segítsége

A szén peeling hatékonysága:

A lézersugár érzékenyen hat a bőrre, gyengéden hámozza le epidermális sejtek holtrétegeit, és baktériumölő hatást fejt ki. Az eljárás eredményeképpen a bőrben előforduló anyagcsere folyamatok, beleértve a lipid anyagcserét is, helyreállnak. Ezenkívül a szénhámlás hatékonyan csökkenti a kiterjesztett pórusokat, serkenti a regeneráló folyamatokat a sejtekben mélyen, hozzájárulva a kollagén és az elasztin rostok előállításához, ami általános bőrfiatalításhoz, finom ráncok simításához és a bőr egészének javulásához vezet. A baktericid hatás miatt a lézersugár hátrányosan befolyásolja a feltételesen patogén mikroorganizmusokat, amelyek általában a bőrfelszínen élnek, a faggyúmirigyek és a verejtékmirigyek, hatékonyan kezelik az akne és a különböző bőrgyulladásos megbetegedéseket, kiküszöbölik a betegség okait közvetlenül, és nem a következményeket. Ennek eredményeképpen a bőr fiatal, friss és virágzó megjelenésűvé válik, és valóban egészségesnek tűnik. A kezelés fájdalommentes, gyors és már a második alkalom után látványos eredményt hoz.

 

  1. A bőr faggyútermelése csökken.

  2. A pórusok összehúzódnak.

  3. Bőrünk tónusossá, feszesé válik.

  4. A lézerfény elpusztítja a gyulladásos aknékat okozó baktériumokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket, kisimítja, bársonyos tapintásúvá teszi a bőrt.

 

A tartós eredmény érdekében egy 3 alkalomból álló (heti egy alkalom) kezeléssorozatot javasolunk, amelyet célszerű 2-3 havonta fenntartó kezelésekkel megerősíteni.

 

 

A kezelésről és utókezelésről:

A kezelés előtt bőrtípusnak megfelelő arctejjel és tonikkal történő lemosása után a már említett carbon-krémet felkenjük a kezelendő területre és biztonsági intézkedések mellett megkezdjük a kezelést.

A lézeres kezelés maximum 20-30 perc. A kezelés után nyugtató pakolást vagy szérumot (bőrnek megfelelően) helyezünk fel, majd fényvédő krémet rakunk a kezelt területre befejezésként.

A kezelés fájdalommentes, gyors és 6 kezelés után –heti rendszerességgel, folyamatosan látványosan javuló bőrt kapunk. A kezelést úgymond. fenntartó kezelésekkel (2-3 havonta) érdemes megerősíteni.

 

Gyulladásos folyamatoknál:

3-4 kezelés után megakadályozza új aknék, komedók képződését és a meglévő gyulladásokat is normalizálja. További kezeléseknél folyamatos a bőr átváltozása, mindenféle további kozmetikai kezelések hatásosabbá válnak.

Anti-aging kezeléseknél:

Már az első alkalom után is érezni az általánosan feszesebb bőr hatását, száraz bőr miatt kialakuló felületi ráncok már ekkor eltűnnek, vagy finomódnak, a bőr felszívó képessége megnő, ezáltal nagyobb mennyiségű hatóanyagok (ampullák, szérumok) jobban hasznosulnak és gyors nagy változást képes eredményezni.

Körömgomba kezelés

A Q-kapcsolt Nd Yag Tetoválás eltávolító lézer sajátos, csírátlanító és mátrix sejt osztódást segítő hatása ismeretes. A kozmetikai iparban a körömgomba makacs elváltozás, melyet egy igen hatásos, kívülről jövő inger a lézerfény-nyaláb-mely klinikailag leghatásosabb és gyógyszermentes megoldások egyike.

A 900-1064nm-es tartományban ható, a profundális mély subcutis régiót érintő rövid impulzus alatt leadott fénynyaláb, megszűnteti a gomba anyagcsere-folyamatait és a kezelések során teljesen inaktívvá teszi a kezelt testrészen a körömgombát. Emellett pedig egy erős sejtosztódást is előirányoz a beteg részen, mely következtében gyorsabb lenövés következik be.

Hatásmechanizmus:

A lézerfény gombakultúra -ölő és fertőtlenítő hatását, olyan prózai következtetést magyarázza, ami a következő:

-a fertőzött területek oxidációja magasabb a környező ép területektől, a gyorsan a másodperc 9 milliomod része alatt (nanoszekumdomos lézer jellemzők) bekövetkező lézer-invazívitás bizonyítottan termokoagulálja a magasabb oxidációs számú fertőzött gombakultúrát. Az összeadódó hőtartomány hosszútávú végzetes anyagcsere-növekedést és azonnali fertőtlenítő hatást eredményez a területen, továbbá eredményesen befolyásolja a köröm mátrix proliferációját. A lézerfény szelektív eddigi tanulmányok alapján nem sérülnek az ép területek.

Csupán 10 percet vesz igénybe!

Az új lézeres kezelés azonban nagyjából 15 cm távolságból juttatja az energiasugarakat a lábujj körmére, és az intenzív fény segítségével elpusztítja a gombás sejteket. A hideg lézeres eljárásnak köszönhetően mindez fájdalommentes, és semmiféle mellékhatással nem jár, ráadásul mindössze tíz percet vesz igénybe.

 

Ellenjavallatok:

 

  1. Fokozott fényérzékenység (allergia)

  2. fényérzékenyítő gyógyszerek (masszív szedése) például retinoidok, barbiturátok, béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők) esetén

  3. Onkológiai jellegű betegségek esetén

  4. Műtétek után

  5. Krónikus betegség esetén

  6. Terhesség ideje alatt

carbon peeling
carbon peeling

press to zoom
carbon peeling
carbon peeling

press to zoom
körömgomba kezelés lézerrel
körömgomba kezelés lézerrel

press to zoom
carbon peeling
carbon peeling

press to zoom
1/7
bottom of page