top of page
gyakran-ismetelt-kerdesek.jpg

Gyakran
Ismételt
Kérdések

Ha további kérdései lennének, keressen minket elérhetőségeinken.

Mennyi időt vesz igénybe a szemöldök tetoválása?

A szemöldöktetoválás körülbelül 2 órát vesz igénybe.

 

Mennyi ideig lesz tartós?

 

Tartóssága függ a technikától és az erősségétől. Minél finomabb, lágyabb technikát alkalmazok és ezt még világosabb színnel is teszem, annál rövidebb ideig tart a bőrben. Átlag tartósság viszont 1-1,5 évre tehető, amikor is nem kopott ki teljes mértékben a pigment, hanem a színt frissíteni szükséges, ugyanis ilyenkor már nem olyan élénk a szín. Amennyiben valaki nem foglalkozik vele, nem szeretné újra tetováltatni, úgy az évek alatt, akár 2 éven belül is teljesen eltűnhet a pigment a bőréből.

Hogyan készül?

Minden tetoválást egy alapos letisztítással, majd fertőtlenítéssel kezdem. Ezután előérzéstelenítem a tetovált területet egy erre a célra kifejlesztett krémmel. Következő lépés a tervezés, amit minden vendégemmel tükör előtt ellenőrzünk és amikor már ki gyönyörködtük magunkat , illetve esetleg korrigálunk még rajta, ha igény és szükség van rá majd elindul a kivitelezés.

Mi fog történni a szemöldök tetoválás után?

A sminktetoválás utáni napokban a tetovált területen varr fog képződni, mely 5-7 napon belül magától leesik. Ezalatt erősebb, mélyebb színre számítsunk, mely a leesést követően fog halványodni. A varr leesése után először egy sokkal világosabb árnyalatot fogunk látni, mely nem a tényleges állapot.

Mikorra várható a végleges szín?

A valódi szín, illetve színmélység körülbelül 3-4 hétre jön elő és ez marad meg a korrekcióig is. Ez az átmeneti állapot a bőr legfelső rétegének megújulása miatt van, illetve kell néhány hét a bevitt pigmentnek is, hogy beépüljön. 

Mit tehetek a minél szebb eredményért a sminktetoválás után?

 •  Legyen türelmes a végleges szín kialakulásáig.

 • Ne nyúljon kézzel a tetovált területhez minimum 24 órát.

 • Ne kaparja a varrt. 

 • Ne használjon semmilyen kozmetikumot, (kivéve az ajándék ápoló krémet: szemöldököt éjszaka és nappal 1-2 alkalommal csak, szemhéjat 2-3 óránként, szempillasűrítést egyáltalán ne, ajaktetoválást ahogyan jólesik.).

 • Vigyázzon a felázásra, vizes-nyirkos vattával, fültisztítóval finoman lehet törölni, de áztatni tilos.

 • Amíg a varr le nem esik ne sminkeljen rá, de ezután is pár napig érdemes várni.

 • Sportolni 3-4 napig ne menjen, utána is kíméletesen, mert az izzadás és a sport által kialakult vérbőség nem tesz jót a tetovált bőrnek.

 • Szauna, gőzfürdő minimum 1,5-2 hétig nem engedélyezett.

 • Úszás tilos a felázás és közös víz használat miatt 2 hétig.

 • Szolárium, illetve napozás 3 hétig nem engedélyezett. Nyáron fizikai napvédővel (kalappal, napszemüveggel, árnyékolva) lehet védeni.

 • Kozmetikai kezelés 1,5 hétig nem engedélyezett, és mindenképp mondjuk a kozmetikusunknak, hogy tetováláson jártunk, így tudni fogja hogy azt a területet 1. ne radírozza, 2. óvatosabban kezelje.

 • Ajaktetoválásnál ne igyon idegen pohárból, ameddig a varr teljesen le nem esik. Kérjünk szívószálat éttermekben, idegen helyen!

 • Ajaktetoválásnál minimum 24 órán át ne igyon alkoholos, savas és nagyon színezett italt, ne egyen csípős és fűszeres ételt, mert egyrészt kellemetlen lehet és sértheti az egyébként is felsértett ajkat. 

 

Mikor kell mennem korrekcióra?

Minden sminktetováláshoz tartozik egy korrekció, amit a tetoválás után 4-6 héttel szükséges elvégezni (maximum 3 hónap), ez a fizetett árban benne van. Csak ezzel a korrekcióval tudjuk tökéletesíteni a munkánkat. (ez nem csak nálam van így, hanem a legtöbb professzionális sminktetováló kollégánál is így történik.)

 

Miért szükséges a korrekció?

A korrekció nem azért történik, mert a sminktetováló nem tud precízen, jól dolgozni, hanem összetett a bőr és a szervezet, ami teljesen egyéni és nem tudjuk első alkalomnál garantálni a tökéletes munkát. Vannak esetek, amikor nincs szükség a korrekcióra, de ez ritkábban fordul elő. Külföldön élő vendégeimnek szoktam picit erősebben elkészíteni, hogy lehetőség szerint ne legyen nagy szükség korrigálásra. 

Mi van akkor, ha én nem szeretnék korrekciót?

Aki ettől a kezeléstől eláll, amely az alapárban benne van, annak sajnos nem tudjuk garantálni azt a végeredményt, amely egy professzionális sminktetoválás végén kialakul és pénzvisszafizetési garanciát sem vállalunk.

Mi az a korrekció, mit tartalmaz?

Mindent. ami a tökéletesítésről szól. Nem egyenletes kopás, szín erősítése, esetleg módosítása, korrigálások.

Hogyan készül a szemhéj tetoválás?

Többszöri, alapos letisztítás és fertőtlenítés után érzéstelenítőt használok a kellemetlenség csökkentése érdekében. Füstös hatásnál minden esetben felsminkelem a tervet erre a célra kifejlesztett rajzoló ceruzával, amit közösen leellenőrzünk tükörben. Amennyiben tetszik, akkor lassan-óvatosan elkezdem a tetoválást. A tetoválás végén picit lenyugtatom a szemet, hogy kényelmesebb legyen kinyitni és utána vezetni, közlekedni.

 

Hogyan érkezzek a szemhéj tetoválásra? Viselhetek sminket?

Mivel rendkívül fontos a szempillák között is alaposan tisztítani és fertőtleníteni, így minden vendégünket megkérjük, hogy aznap minimális sminket készítsen, ha lehet aznap inkább a szemét ne is sminkelje. Ha mégis sminkben érkezik, természetesen megértem, csak az átlagnál tovább tart a tisztítás.

A tetoválás után tudok majd vezetni, rendesen látok majd?

Igen, Eddig minden vendégem tökéletesen látott, haza tudott vezetni, nem volt semmilyen kellemetlenség.

 

Szemüveges vagyok, de kontaktlencsét hordok. A kontaktlencsét ki kell vennem a tetoválás előtt?

Igen! Amennyiben szemüveges és hord kontaktlencsét kérem mindenképp hozzon magával tartót és a szemüvegét, mert tetoválás előtt a lencsét mindenképpen ki kell vennie.

Mikor viselhetek újra kontaktlencsét?

A tetoválás utáni 2. naptól. A lencsét aznap és másnap nem használhatja.

 

Mennyi idő alatt gyógyul meg?

A szemhéj tetoválás utáni két napban a szemhéj általában enyhén duzzadt. Látásban, közlekedésben nem okoz kellemetlenséget, főként a reggeli órákban erősebb a duzzanat. Amennyire lehetséges, pihentessük a szemet, hogy mihamarabb szépen gyógyuljon.

Műszempillám van, ez nem probléma?

Sajnos a tetoválás előtt kérem szedesse le, a pillákat vagy növessze le, különben nem tudok tetoválni.

Mikor csináltathatok újra műszempillát?

Tetoválás után 3 hétig ne rakasson műszempillát.

 

Mit TILOS csinálni szemhéj tetoválás után?

Aznap és másnap a szemhez nyúlni 

Semmiképp se tegyünk rá jeget, vagy borogatást 

Tilos sportolni amíg a varr le nem esik róla, mert lassabban fog gyógyulni, ha nem figyel rá, akkor kötőhártya gyulladást is kaphat.

Tilos sminkelni a varr leeséséig, de természetesen arcunkat és más területet egész nyugodtan

Amennyiben szükséges az általam kapott utó-ápoló terméket szabad csak használni.

Tetoválás után 3 hétig ne rakasson műszempillát, illetve a tetoválás előtt szedesse le, vagy növessze le, különben nem tudok tetoválni.

 

Mivel tisztíthatom a szemhéjamat?

Sima vizes nyirkos vattakoronggal és Octenisept fertőtlenítővel. Mindenképpen csak alkoholmentes bőr- és nyálkahártya fertőtlenítőt használjon. Egy keveset fújjon a vattakorongra és azzal óvatosan, nyomkodó technikával tisztítsa reggel és este. Ha nagyon piros és duzzadt főzhet kamillateát, amit kihűlt állapotában óvatosan nyomkodó technikával pár percig nyugtathatja a kezelt területet. Ha érzékeny a kamillára, akkor csap-hideg, maximum hűtött hideg nyirkos vattakoronggal végezheti, de semmiképpen sem jéghideggel.

 

Szemhéjplasztikát tervezek. Melyik legyen előbb?

Amennyiben szemhéjplasztikát tervez, azt jobb, ha előbb csináltatja meg és utána tervezünk egy szép tetoválást, mert sokkal szebb lesz így a végeredmény, Mínusz 20 év is akár. A szempillasűrítést lehet előtte is végezni, hiszen az nem változtatja meg a szemformát. Mindenképp személyesen konzultáljunk, vagy nagyon jó minőségű fotót küldjön smink nélkül.

Csak egészséges szemhéjat lehet tetoválni? 

Minden érdeklődőnek szeretném felhívni a figyelmét, hogy minden esetben csak egészséges szemet tetoválok, ha bármilyen komolyabb szembetegsége van, vagy műtötték azt személyesen kell megbeszélnünk, hogy mikor lehetséges, vagy egyáltalán lehet e tetoválni.

Mennyi ideig tart elkészíteni az ajaktetoválást?

Az ajakpigmentációnál minden vendégünkre 3 órát szánunk.

 

Hogyan tudok felkészülni, mi van, ha herpeszre hajlamos vagyok?

Akinek volt már herpesze (nem csupán ajakherpesz), azoknak a herpesz vírus a szervezetükben van, így sajnos egy ilyen beavatkozás hatására valóban kialakulhat, de van rá mód, amivel ezt kizárhatjuk.

Minden ilyen vendégünknek ajánljuk a Herpesin, vagy Telviran tabletta szedését a tetoválás előtt 4-5 nappal, amit a háziorvosával tud felíratni, mivel vényköteles. Ezzel a prevencióval tulajdonképpen kizárhatjuk azt, hogy a tetoválás hatására kialakuljon. Amennyiben soha nem volt herpesze mondhatni biztonságban van, de nem állíthatom 100%-ra, hogy nem lehetséges, hiszen a testünk nagyon összetett. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit vállal, én minden esetben ajánlom megelőzésképp a gyógyszer szedését, de természetesen van lehetőség alternatív megoldásra is. Magas C-vitamin kúra minden esetben jó hatással van. Nem azt jelenti, hogy ha tetováltat, akkor herpesze lesz, mert sok vendégem volt, akinek nem volt és nem is alakult ki, de sajnos nem tudok felelősséget vállalni arra, ha kialakul.

Ajaktetoválásra felkészülni azzal tud, ha vigyáz a bőrére, hidratálja minél jobban az ajkát és szervezetét, lehetőség szerint menstruáció első két napjában ne jöjjön.

 

Szükséges a korrekció?

Korrekciót minden általam végzett tetoválás esetén garanciaként biztosítok a tökéletes eredmény érdekében, melyet a tetoválás után minimum 6 héttel, maximum 3 hónapon belül használhat fel. A tetoválás ára tartalmazza az 1 db korrigálást, minden további korrekció egy minimális költséggel jár.

 

Mennyi ideig tartós az ajaktetoválás?

Az ajakpigmentáció erősségtől és a szín élénkségétől függően 2-4 évig biztosan szép, ezután érdemes felfrissíteni a színt, vagy akár módosítani is könnyedén lehetséges egy naturális szín esetén.

A szín kikophat teljesen egy nude hatás esetén, ha többet nem frissíti fel.

 

Menstruáció, várandóság, szoptatás esetén érdemes belevágnia?

Menstruáció esetén csak az első két napot nem ajánlom, mert ilyenkor szenzitívebb egy nő teste és vérzékenyebbé is válik, a többi napokon általánosan nem szokott problémát okozni. Várandóság esetén mondhatom többes számban, hogy nem szeretünk kismamát tetoválni, mert semmit nem szeretnénk kockáztatni, illetve a szoptatás ideje alatt az első fél évben szintén nem tetoválunk. Amennyiben már nagyobb a gyermek, de még szoptatja, nyugodtan lehet jelentkezni.

Mindenképp érdemes olyan időszakban tetováltatni, amikor kényelmesen, nyugodtan vállalhatjuk, nincs kockázat.

 

Gyógyszerek szedése, pajzsmirigy, autoimmun betegségek

Nos, ezek mindegyike összetett, hiszen nem mindegy milyen gyógyszert és mire szed, illetve a pajzsmirigy, autoimmun probléma milyensége is változó. Mivel nem vagyok orvos és nem dönthetek egy ember egészségi állapotáról, így minden vendégemet megkérem, hogy konzultájon az orvosával, amennyiben komolyabb betegség-probléma áll fenn.

 Minden tetoválást egészséges vendégen végzem el, így kérném, ha bármilyen betegséget észlel akkor azt mihamarabb jelezze és nézünk másik időpontot.

Mi az a "dermapigmentáció"?

Míg a sminktetoválás az arcon történik, szépítve-kiemelve ezzel az arc szépségét, a dermapigmentáció egy olyan esztétikai tetoválás, amikor valamit eltüntetni, kijavítani vagy pótolni szeretnénk. Ez lehet pl. hajas fejbőr tetoválás vagy épp vitiligó tetoválása.

FONTOS INFORMÁCIÓ

Előleg fizetési és lemondási feltételek:

A lefoglalt időpontok szolgáltatásonként 20.000 Ft előleg befizetésével válnak véglegessé,.

Az előleget kérjük az alábbi számlaszámra átutalni:

ZOMBORI ANITA

Erste Bank:

11600006-00000001-98783477

IBAN számlaszám:

HU49 1160 0006 0000 0001 9878 3477

  

A közleménybe a szolgáltatást igénybe vevő nevét kérjük feltüntetni.

Amennyiben mégsem tudna megjelenni a lefoglalt időpontodon, azt kérjük minél hamarabb jelezze!

A 48 órán belül lemondott időpontok esetében a 10.000 Ft előleget nem áll módunkban visszafizetni!

bottom of page