top of page

LÉZERES TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS

IMG_1724.JPG

Lézeres tetoválás eltávolítás

A tetoválások lézeres eltávolítása az egyik legismertebb eljárás. Ehhez a kezeléshez a ma ismert leghatékonyabb és legbiztonságosabb berendezést, a Q-kapcsolt Nd-YAG lézer készüléket használjuk, mely képes nagyobb színspektrumok eltávolítására is. A lézer fényenergiája különböző festékekre különbözően hat.

 

Egyes (anilin) festékekben a kettős kötéseket bontja a nagy energiájú fénysugár, ezáltal a festék színtelenné válik. Más hosszabb molekulájú festékeket pedig fragmentál (feldarabol), így a fehérvérsejtek számára hozzáférhetővé téve azok távolítják el a szervezetből a festék maradványokat.  Eredményesen távolítják el a fekete, kék, bíbor és a piros festékkel készült tetoválásokat, de hatékonyak a sárga és a zöld színek esetében is. A fekete színű tetoválás távolítható el a legkönnyebben.

 

A lézersugár képes a bőr legmélyebb rétegeiben ülő festékszemcsékig eljutni. A festékszemcsék elnyelik a fényenergiát, ami szétrobbantja őket, majd a kisebb méretű festékszemcséket már be tudják kebelezni a falósejtek, melyek segítségével a festék lassan kiürül a szervezetből, ezáltal a pigment sűrűség gyengül, a tetoválás halványodik, és végül 3-8 kezelés során eltűnik. A festékanyag lépésről lépésre történő semlegesítésével a bőrt érintetlenül hagyva, hegmentesen tudjuk elvégezni a beavatkozást.

 

Kezelések száma:

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges. A szükséges kezelések számát a tetoválás elhelyezkedése, mélysége, kora és színe alapján tudjuk meghatározni. A lézersugár először a felszíni festékrétegen tudja kifejteni hatását, és e kezelést követően körülbelül 3-4 hét várakozási idő elteltével tűnik el a szétrobbantott pigment. Ezt követően regenerálódik a bőr, majd csak aztán kerülhet sor az újabb kezelésre, amikor már mélyebbre hatol a lézer, majd ismételten pár hét alatt szívódik fel a kezelt festékmennyiség.

Lézeres tetoválás előtt:

Javasoljuk, hogy lézer kezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon! Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű embereken, akiknek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben. Kisebb energiával lehet csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy részét a bőr is felveszi. Amennyiben van lehetőség a kezelendő festékmintán próbakezelés végezhető, amikor látható a lézer és a pigment kölcsönhatása, így előre látható a kezelés várható eredménye, még annak megkezdése előtt. A kezelés időpontját úgy érdemes tervezni, hogy utána otthonában legyen lehetőség 1-2 óráig a kezelt terület jegelésére! Ha tetoválása olyan területen volt, ami nem fedhető ruházattal, akkor ne tervezzen a kezelés után társasági programot! A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb lehet a környező bőr színénél.

A kezelést követően:

 

Szinte azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységéhez egy felületi, kicsi fedőkötéssel. Átmenetileg ellenjavallat a kezelés terhesség, akut betegség, lázas állapot esetén. A kezelés eredménye a megfelelő számú és rendszeres beavatkozástól függ és az utolsó kezelés után 1-3 hónappal lesz teljes. A hegmentes, lézeres tetoválás eltávolítás lehetővé teszi a hölgyek és urak részéről, hogy a tetoválás takarása nélkül jelenhessenek meg a számukra fontos eseményeken ismét, amit korábban nem tudtak megtenni. A kezelés visszaadja számukra az öltözködés és a megjelenés szabadságát.

Fájdalom-érzéstelenítés:

A lézer kezelés nem feltétlenül igényel érzéstelenítést, főleg kicsi tetoválások esetén minimális fájdalommal jár. Amennyiben Ön érzékenyebb a fájdalomra, akkor természetesen alkalmazunk helyi fájdalomcsillapítást.

Mellékhatások:

A tetoválás lézeres kezelésének, mint minden más beavatkozásnak lehetnek még ideális körülmények között is komplikációi. Átmeneti felhólyagosodás, zsibbadtság, duzzanat, elszíneződés és égő érzés jelentkezhet a kezelés helyén, amit ha nem védünk körültekintően, és nem tartjuk be az előírtakat, felülfertőződhet. Nem kellő fényvédelem esetén a kezelt terület pigmentálódása is kialakulhat.

Kezelési idő: 1

 

0-30 perc, függ a tetoválás nagyságától!​

bottom of page